"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. január 30., szerda

Világos és egyenes hit- és értékrend...

Hónapok óta zajlanak a viták művészberkekben - amiket természetesen a liberálisok szítanak -, hogy Magyarország Kormánya a Magyar Művészeti Akadémiára bízta - részben - a művészetek, művészek támogatását. A legnagyobb halszálka ezeknek a köröknek a torkán, hogy az Akadémiát Fekete György vezeti, aki gyakorló keresztyén - református -,  ráadásul gyakorolja a vallását, elkötelezett magyar ember és szereti hazáját Magyarországot. Egyenes emberként nem engedi mocskolni a liberálisoknak - nem támogatja azokat akik gyalázzák - hazánkat.

"... Az elnök az egyházak védelmében is korlátozta volna a művészi szabadságot, de elveitől saját egyháza, a reformátusok is elhatárolódtak.

... A tagok és a szervezet támogatási kötelezettségét az új alkotmányban rögzítették, megkapták a teljes Vigadót, amelyet direkt a számukra újítanak fel. Miközben a kultúrális területen a kormány zárolt 2,4 milliárdot, az MMA 2013-ra 2,5 milliárdot kapott. Legnagyobb felháborodást mégis az váltotta ki, amikor kiderült, az MMA sajátos ízlését(? Apologéta: a bevezetőben már említettem, de most megismétlem: 
gyakorló keresztyén - református -,  ráadásul gyakorolja a vallását, elkötelezett magyar ember és szereti hazáját Magyarországot) is rákényszerítheti a hazai kulturális életre: előírták, hogy a szervezet bevonásával kell áttekinteni a legjelentősebb hazai kulturális pénzosztó szervezet, az NKA [Nemzeti Kulturális Alap] működését. Az NKA kollégiumaiba tagokat delegálhatnak. Sőt, mivel Fekete Györgyöt felháborította a Mi a magyar? című kiállítás a Műcsarnokban, elérte, hogy az MMA alá sorolják az egész intézményt, és szervezete egyetértési jogot kapjon a programokba. A Műcsarnok amúgy jobboldali elkötelezettségű igazgatója, Gulyás Gábor be is adta a lemondását.
Fekete György diktatórikus vezetési stílusa miatt mindez azt jelentette, hogy az ő értékítélete érvényesül a kultúra szinte minden területén. Miközben a kulturális államtitkárság szerepe egyre csökken, L. Simon László államtitkárnak is Fekete Györggyel kell egyezkednie. Miközben Fekete nyíltan vállalja kirekesztő attitűdjét, hogy csak annak biztosít támogatási és kiállítási lehetőséget, aki nemzeti elkötelezettségű, nem támadja az egyházakat, és nem kritikus Magyarországgal. Egy nemzetközi visszhangot kavart megjegyzésében kétségbe vonta Konrád György író magyarságát."

Forrás: www.index.hu

Az előbbi cikkben szerepel, hogy Fekete György (akinek egyenes, nem változó erkölcse és hazaszeretete van) csak azokat a művészeket kívánja támogatni, akik nem támadják az Egyháza(ka)t. Ez a legnagyobb baj, mert akkor nem fognak támogatást kapni olyan kiállítások, mint - évekkel, talán tíz évvel ezelőtt - ha jól emlékszem a Kiscelli Múzeumban - a kereszténységet gyalázó kiállítás - pontosan nem emlékszem, de tán a kereszt és a Corpus vérrel volt összekenve és disznó darabokkal övezve -, vagy az elmúlt hónapok valamelyikében az az installáció, ami az "Utolsó vacsorára" emlékeztetett és fekália volt feltálalva, vagy olyan színházi előadások, mint a Nemzet színházában Alföldi Róbert (Roberta) homokos feldolgozású "Ember tragédiája" és hasonlók. Nem kaphat(ná)nak támogatást esetleg olyan művek, mint Eszterházy Péter "Így gondozd a magyarodat!" és hasonlók.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy a nagy Amerikai Egyesült Államokban, vagy esetleg Franciaországban kaphatna-e olyan ember, művész állami támogatást művéhez, amiben az adott államot, az államalkotó nemzetiséget gyalázza? Esetleg az Egyesült Királyságban az államvallást, egyházat - Anglikán Egyház, a mindenkori király vezetésével - gyalázza? Itt ráadásul még az is szóba jöhetne, hogy felségárulás.

Visszatérve Fekete György nézeteire azt is meg tudom érteni, hogy a nagy és zsidó Konrád György esetében kétségbe vonja magyarságát. Én csak csatlakozni tudok hozzá és a listájára még felvenném pl. Kertész Imrét, aki még magyarul sem nagyon tud.
Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison