"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. május 2., szombat

Jehova Tanúi: 2/3-s hit és felekezet elhagyási arány

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]

“A földkerekség legboldogabb népének” tartják magukat. Jehova Tanúinak megtartási aránya azonban felvet egy fontos kérdést. Figyeld meg ezen az infografikán, milyen eredményt mutathatnak fel Jehova Tanúi azokkal a gyermekekkel kapcsolatban, akik a hitben születtek és nőttek fel.

Ez az infografika Jehova Tanúi lemorzsolódásának mértékét illusztrálja – “azon egyének vagy dolgok számának nagysága, akik / amelyek eltávoznak egy kollektív csoportból egy bizonyos idő alatt”. Ez egy PewResearch által 2008-ban készített tanulmányon alapul, amelyet 36,000 amerikai megkérdezésével végeztek. Spoiler (előzetes összegzés): Jehova Tanúi rendelkeznek a legrosszabb megtartási aránnyal az összes vallási közösség tekintetében.



Jehova Tanúi rendelkeznek a legmagasabb lemorzsolódási aránnyal az összes vallási közösség tekintetében.

Azoknak az embereknek, akik azt állítják, hogy Jehova Tanúiként nevelkedtek, több mint a hatvan százaléka nem azonosul Jehova Tanúival a későbbiekben.

Más szavakkal:


  • 100 Jehova Tanúja gyermek közül 63 fordít hátat a szülei vallásának.
  • A Jehova Tanúja családokban nevelkedett gyermekek egyharmada más valláshoz fordul.
  • A Jehova Tanújaként felnőtt gyermekek 33 százaléka teljes mértékben elhagyja a vallásokat, amikor felnő.
  • És csupán 37 % választja azt, hogy Jehova Tanúi között marad.
  • Mit jelent ez a számodra?
  • Ha egy három gyermekes Jehova Tanúja szülő vagy, akkor kettő közülük talán nem jut be a új világba.
  • És lehetséges, hogy kénytelen leszel megszakítani velük a kapcsolatot a közeljövőben.


Ez megválaszolatlanul hagy egy kérdést:


Jehova Tanúi “a földkerekség legboldogabb népének” állítják magukat – akkor hát a JW.org gyermekei közül miért választják a távozást oly sokan?

Ez az eredmények forrása. Idézet:

Jehova Tanúi rendelkeznek a legalacsonyabb megtartási aránnyal bármely vallás közül. Azok közt, akik Jehova Tanúiként nevelkedtek, mindössze 37% azonosítja még mindig magát Jehova Tanújaként.

Forrás: jehovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: nos a mai poszthoz annyit lehet lehet hozzátenni, hogy nemcsak a Jehova Tanúinál nagy az elpártolás, de ez ránk katolikusokra is igaz. Nagyon sokat ennek az érdekében a II. Vatikáni Zsinat és az abból kinövő "új", zsinati egyház, a maga szabadkőművességével, modernizmusával. Elszakította a gyökereit a tanítástól, amit még Urunk Jézus Krisztus ültetett el.