"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. március 29., vasárnap

Bárcsak igaz lenne, bárcsak a próféta szólna belőle ...

"Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt." [Mt 16,18]

ugyanis Bergoglio azzal ártana a lehető legkevesebbet hőn szeretett, isteni egyházunknak. Mert amit most művel, azzal [leginkább] a tradícionális hívek és azt ismerők körében erősen a szedevakantizmus határait feszegeti. Ugyanis teljesen szembe megy a Krisztusi Egyház kétezer éves tanításával. Ráadásul úgy csomagolja be, hogy az szép és gyönyörű, ahogyan a sátán is eladja a bűnt "...az akaratában meggyengült, értelmében elhomályosult..." embernek. Ferenc egy interjúban arról beszélt, hogy ...

úgy érzi, rövid lesz a pápasága, legfeljebb négy-öt év, és nem áll elegendő idő rendelkezésére az egyház hibáinak kijavítására.

Ferenc pápa: Rövid lesz a pápaságom



Pápasága esetleges rövid időtartamáról beszélt Ferenc pápa abban az interjúban, amelyet egyházfősége második évfordulóján a Televisa nevű mexikói televíziós csatornának adott – jelentette a Vatikáni Rádió. Ferenc pápa úgy fogalmazott: „az az érzésem, hogy pápaságom rövid lesz: négy vagy öt év. Nem tudom. Vagy kettő-három. Hát, kettő már eltelt”. Hozzátette: úgy gondolja, nem áll már elegendő idő rendelkezésére.

Az egyházfő bátor döntésnek nevezte elődje, XVI. Benedek elhatározását, aki előrehaladott korára és meggyengült erejére hivatkozva 2013. február 28-án lemondott. Az idén 78 éves Ferenc pápa ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a pápaságról való lemondás lehetőségét saját maga esetében nem mérlegeli.

A 2013. március 13-án megválasztott Ferenc pápa számos témában nyilatkozott a Televisa riporterének. Az interjúnak a Vatikáni Rádió honlapján közölt összefoglalója szerint elmondta, hogy Argentínába kivándorolt olaszok leszármazottjaként nem tudja nem észrevenni a világot sújtó bajokat és igazságtalanságokat.

Az egyház hibái között azt említette, hogy az egyház „túlzottan klerikális” és nem képes megszólítani a laikusokat. A tavaly októberben a családról rendezett püspöki szinódussal kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a szinódust „túlzott elvárások” kísérték olyan összetett témákban, mint az elváltak áldoztatása vagy az azonos neműek párkapcsolata.

Ferenc pápa az interjúban azt is elárulta: leginkább az hiányzik neki, hogy észrevétlenül kiszökhessen egy pizzáért.

Forrás: kereszteny.mandiner.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison,