"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2015. január 26., hétfő

Sűrű cseppekben hulló krokodil könnyek

Kézben a Charlie Hebdo
Január 7-én és 8-án Hollywoodi filmjelenetté változtak Párizs utcái, amikor is szélsőséges iszlamista terroristák rátámadtak egy provokatív és szégyenérzet nélküli francia újság, a Charlie Hebdo szerkesztőségére és 10 tagját, köztük a főszerkesztőt is hidegvérrel lelőtték, majd a segítségükre érkező rendőrök közül is kettőt megöltek. Az indíték senki számára sem titok; a Charlie Hebdo liberális újságírói és grafikusai évek óta abból csináltak versenyt, hogy melyikük tudja jobban kigúnyolni a másoknak szent eszméket, vallásokat és hogyan tudnak minél több ember szemébe és önérzetébe beleköpni. És mindezt lehetőleg minél ízléstelenebbül.

Ennek tudatában azok, akik ártatlan áldozatokról beszélnek, szándékosan manipulálnak azért, hogy Európától Ausztráliáig egy liberális és értelmetlen szlogen alatt újraegyesítsék polgáraikat. Hogy milyen célból még várat magára. Je suis Charlie – vagyis Én is Charlie vagyok. És ha megfigyeljük a kiváltott reakciót tulajdonképpen ez sikerült is, haláluk több krokodilkönnyet fakaszt a nyugati civilizációban, mint ezer és ezer palesztin, orosz, iraki gyerek meggyilkolása. Pusztuló értékrend, önpusztító nyugati civilizáció.

A merényletből levonható következtetések ugyanazok, mint szeptember 11-e után, vagy a 2011-ben Anders Breivik által Norvégiában elkövetett terrorcselekmények után. A Nyugat saját magát betegítette meg, és lassan a végstádiumba kerül, a gyógyulás viszont kétséges, hisz a diagnózist se állították még fel, és még a párizsi eset is bekerült a kórlapba. A kétnapos terror, mintha összefoglalta volna az egypólusú, kettős mércéken alapuló világ minden ballépését és a megsemmisüléséhez vezető útnak adott volna még egy ütős finálé jelenetet. Ebben a tragédiában benne van minden feszültség, ami jelenleg uralkodik a világban, a bevándorlási problémáktól a szélsőséges iszlamisták (akiket a valódi muszlimok is megvetnek) felfegyverzésén keresztül Európa értékvesztettségéig minden. De úgy tűnik ismét nem esett le a tantusz. Emberek ezreit mozgósította a háttérhatalmi média egy bosszantóan értelmetlen mondattal. És a mai napra minden francia helyesen el fogja tudni mondani a betanult szöveget: ismét veszélybe került a szólásszabadság, sőt a teljes civilizált és toleráns nyugati világ, hiszen "civilizálatlan másodrendű emberek" garázdálkodnak benne. Akiket egyébként szabad rabszolgaként ők maguk hívtak be.

Miféle légkör uralkodhat egy olyan államban, mint Franciaország? Ahol a katolikus egyházat, a hagyományokat és tradicionális családképet megtagadó liberális, érték vesztett, istentelen francia polgárok, tisztelet a kevés kivételnek, együtt élnek az ezekkel a teljesen ellentétesen gondolkodó muzulmánokkal, akiket csak azért telepítettek be korábbi gyarmataikról, hogy elvégezzék a felgyülemlett rabszolgamunkát? Ezek a különböző arab országokból érkezett emberek sokszor azonban még Európában is megőrizték saját vallásukat, hagyományaikat és szabályaikat. Ilyen formában ez egy élhetetlen együttélés, ezt mindenki érzékelheti. Pedig nem kellene sok, hogy csökkenjen a feszültség az egy országba szorult két világ között. Egyszerűen az államnak és az egyháznak meg kellene akadályoznia, hogy ilyen szennylapokon, televízió és rádióműsorokon keresztül alázzák és sértsék meg a vallásos és hagyománytisztelő embereket, akár muzulmánt, akár keresztényt. Elképesztő, hogy a Charlie Hebdo heti rendszerességgel publikált Mohamedet, vagy éppen Jézust gyalázó förtelmes firkákat. 

Vladimir Putyin orosz államfő októberi Vladaj klub keretein belül elmondott beszédében figyelmeztette az Egyesült Államokat és szatellit országait, gyűjtőnevükön a Nyugatot, hogy a saját maguk által ásott verembe fognak beleesni, hiszen a Párizsban gyilkoló testvérpár és a másik terrorcselekményt elkövető társuk lehet, hogy éppen a Nyugat kormányainak köszönhetik fegyvereiket. Ma már senkinek sem titok, hogy az úgy nevezett Iszlám Állam terroristáit honnan finanszírozták, honnan a katonai profizmusuk és haditechnikájuk? A Bassar al-Assad által vezetett szíriai kormány megbuktatására a Nyugat által nyíltan felfegyverzett ellenzék is éppen az ISIS csapatait erősíti jelenleg. Számos tagja a szíriai ellenzéknek egyébként már valamelyik európai ország állampolgáraként ment harcolni, akik közül mostanra sokan visszatértek új hazájukba, Európába, ám fenyegető és ijesztő tapasztalatokkal, illetve teljesen más világképpel. Sokakban bosszúvágy is éghet, hiszen a Nyugat pillanatnyilag cserbenhagyta őket az Assad ellen vívott harcban.

És miért is büntették halállal ezek a terroristák azokat, akik Mohamedet gúnyolják? Mert a civilizált nyugati demokraták megmutatták a Közel-Keleten hogyan is kell bánni azokkal, akik nem értenek velük egyet. Ki mint vet, úgy arat. Jelen esetben mindkét fél tette elítélendő, a gyilkosságokat elkövetőké is, de a gúnyolódó, mások haragját szánt szándékkal magukra vonó újságíróké is.  Európát úgy látszik az angolszász hatalmi elit belekényszerítette kettő olyan konfliktusba, melyek nem hogy nem érdekei, hanem életveszélyesek is számára. Az egyik az Ukrajna miatti mesterségesen szított viszály az orosz világgal, a másik pedig az ölre menő, eszközökben nem válogató konfliktus az arab világgal. Ha Európa továbbra is a „JE SUIS CHARLIE” utat folytatja, saját magát löki bele a szakadékba, és ennek csak egy valaki fog örülni (de persze csak demokratikusan és toleránsan): a nagy testvér. 

Sz.A.

Forrás: alfahir.hu

A felvételen Marcel Lefebvre érsek a Szent X. Piusz Papi Testvériség alapítója nyilatkozik még 1989-ben. A riport után a LICRA beperelte rasszizmusért.

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta:

"Nem az iszlám az ellenség, hanem az Európába bevándorolt terrorizmus."

Meglátásom szerint ez a helyzetértékelés teljesen hibás. Ajánlom mindenki figyelmébe az "EZT AKARJUK? - A mohamedánok ajánlata a "hitetleneknek": áttérés, alávetettség, halál" cikket, mely a Koránnal és a megfelelő idézet Korán másolatával támasztja alá a helyzetértékelés hibás voltát, de ezen a LINKEN további iszlámmal kapcsolatos cikkek olvashatóak, melyek csak erősítik a fenti cikket.

Nekünk keresztényeknek - főleg katolikusoknak - nincs hova hátrálni. Isten adott nekünk Tíz parancsot, amit meg kell tartani, abba nem fér bele az iszlám. Mert feltehetnénk a kérdést, hogy miért is ontotta vérét hitéért, egyházáért isteni uráért annyi keresztény? Miért van annyi vértanú szentünk? Kinek és miért ajánlotta fel első Szent Királyunk Magyarországot a halála óráján? "Ora pro nobis sancta Dei genetrix?" Miért is kellene imádkoznia érettünk a Szűzanyának, ha saját magunk adjuk fel és el hitünket?
Le kell szögezni, hogy az iszlám ellensége a kereszténységnek. Ezt úgy is vehetjük, mint a kőtáblákba vésett tízparancsolat kiegészítését. Annak a hamis álorcának a fedezékébe bújni, hogy az iszlám nem ellenség, csak egyes emberek akik terrort követnek el, az a halálos ítéletünk aláírása, mint ahogyan a Charlie Hebdo is maga írta alá a saját halálos ítéletét, amikor folyamatosan gyalázta az iszlám prófétáját. Hogy Jézus Urunkról már ne is beszéljünk.