"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. június 27., péntek

A liturgikus megújulás gyümölcsei 47. rész - Bagnasco bíboros és a transzvesztita áldozók

"Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket." [Gen 1,27]

A bevezető képen az látható, amikor Angelo Bagnasco Genoa bíborosa és az Olasz Püspöki Konferencia Elnöke megáldoztat két transzgender-transzvesztitát. A Szentmisén beszélt fr. Andrea Gallo lelkéről, aki önmagát utcai papnak határozza meg és a perifériára szorultakkal foglalkozik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy olyan mint egy kommunista pap, aki védi a szabad szerelem híveit, a homoszexuálisokat, transzneműeket, a feministákat, a pacifistákat és drogfüggőket.



A második sorban látható két transznemű közül az egyik arról beszélt a mise alatt(?), hogy köszöni fr. Gallonak az egyházba történt befogadásukat.

A harmadik-negedik és ötödik sorban fr. Gallo szivárványos körülmények között látható, mely színek a homoszexuálisok megjelenésére adnak utalást. És így tovább.


Kírie Eleison, Kírie Eleison, Kírie Eleison

Forrás: traditioninaction.org