"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. május 26., hétfő

Végső idők: 10 szuperképesség, amit az agyimplantátumok adhatnak az embernek

Egyre több olyan technológiáról hallani, amik azt sejtetik, hogy a Jelenések könyvében említett Fenevad bélyegének két különböző elhelyezése különböző szintű felhasználást, esetleg a rendszer iránti magasabb szintű odaadást, elhivatottságot is jelenthet. A megvalósításhoz szükséges technológiák (bár még mindig nem tudhatjuk, hogy a végső „megoldás” pontosan mi lesz) egymás után jelennek meg és hála a kiterjedt propagandának, valószínűleg elhanyagolható ellenállás mellett fogják tudni bevezetni. Az alábbi cikk rávilágít, hogy milyen szuper képességekkel kecsegtethetik az embereket az ilyen chipek és technológiák elfogadására, amelyek végső célja az emberek feletti teljes hatalom megszerzése. (Joseph Candel)


A Jelenések 13:16-18-ban ezt olvashatjuk:

„És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.”
Az agyba ültetett aprócska chip szuperhatalmat adhat az embernek. Bár elsőre valószínűleg hihetetlennek hangzik, a tudósok már most is alkalmazzák ezeket az eszközöket, hogy helyreállítsák a vakok látását és a süketek hallását.

A jövőben ezek az implantátumok, vagy más néven idegprothetikák, ennél sokkal többre lesznek képesek. Már ma is képesek elektromos impulzusok segítségével stimulálni az agy bizonyos részeit, hogy a látással vagy hallással kapcsolatos jeleket juttassanak a megfelelő helyre és helyreállítsák a trauma következtében megszakadt idegkapcsolatokat. A kutatók szerint, ahogy képesek lesznek egyre jobban megérteni az agy működését, sokkal több adatot is beküldhetnek majd.

Jelenleg még túl kockázatos megfúrni az agyat az ilyen elektronikus eszközök elhelyezésére, a technológia azonban szédítő ütemben fejlődik. Hamarosan az általunk szuperhősökhöz illő képességek bárki számára rendelkezésre állnak majd, aki képes megfizetni.

Íme, néhány példa, hogy mit tesznek majd lehetővé az implantátumok:

1. A szoba másik felében vagy egy zsúfolt szórakozóhelyen is meghallhatunk egy párbeszédet.


A cochleáris implantátumok segítségével az orvosok már most is képesek helyreállítani egyes emberek hallását, akár lehetővé tenni, hogy valaki életében először halljon. Különleges hardver eszközökkel képesek elérni, hogy csak azt halljuk, amit szeretnénk, vagy rendkívül érzékeny eszközökkel rá tudnak hangolódni távoli hanghullámokra.

2. Sötétben látás


Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) által már engedélyezett retinaimplantátumok képesek helyreállítani a genetikai problémák miatt megvakult emberek mozgás és alaklátó képességét. A látóideg működésének alaposabb megismerésével az ilyen implantátumok olyan verziói is elkészülnek majd, amik egy macska látóképességével ruházhatják fel az embert.

3. Messzebb lévő dolgokra való ráközelítés.


A kutatók már kifejlesztették a ráközelítésre, nagyításra képes kontaktlencséket, azonban a retinaimplantátumokkal rendelkezők ezt állandóan megtehetik majd.

4. Matematikai és navigációs képességek erősítése.


Laboratóriumi körülmények között a kutatók már ma is képesek az agy közvetlen stimulálásával javítani egy ember matematikai és navigációs képességeit.

5. Képességek letöltése, a Mátrix című filmben látottakhoz hasonlóan.


A kutatók azt állítják, hogy amint megértik, miként változtatja meg az agyat egy képesség gyakorlása, implantátumok segítségével előidézhetik ezeket a változásokat, ami cserébe biztosítja a kívánt tudást, legyen az a kungfu, vagy bármi egyéb.

6. A sérült emlékek helyreállítása.


Az amerikai Védelmi Minisztérium kutatásokért felelős hivatala, a DARPA már most is folytat kísérleteket olyan implantátumokkal, amik segítenek a traumát eredményező agysérülést szenvedett katonák rehabilitációjában.

7. A depresszió és az érzelemingadozások kezelése.


A DARPA olyan idegprothetikákkal is kísérletezik, amik képesek gyógyítani a depressziót és a poszttraumatikus stressz szindrómát.

8. Összpontosítási képesség és energia növelése. Stimulánsok gyógyszerek nélkül.


Az Adderallhoz és Ritalinhoz hasonló gyógyszerek leginkább az éberséget növelő hatásukról ismertek, ugyanakkor komoly mellékhatásokkal járnak. Az agystimuláló implantátumok ezen hatások nélkül lesznek képesek növelni a használók összpontosítási képességét és éberségét.

9. Gépek gondolattal történő irányítása.


A kutatók már megalkották azt az idegprothetikus szenzort, amivel egy ember képes egy robotkart irányítani. A technológia fejlődésével lehetséges lesz a robotok, számítógépek és egyéb eszközök gondolattal történő távirányítása.

10. Keresés a világhálón és fordítás.


Amint az implantátumok képesek lesznek az adatok zökkenőmentes sugározására és vevésére, bizonyára lehetséges lesz egy adott témára gondolva elindítani egy webes keresést, majd az eredményeket egyenesen az agyban fogadni. Ennek a technológiának a megvalósítása még messze van. Biológiailag biztonságosabb chipek és az agy jobb megértése szükséges hozzá.

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Forrás: idokjelei.hu

Időkjelei: Vajon hány embernek szolgáltatnak majd ezek az „előnyök” elegendő indokot ahhoz, hogy „imádják a fenevadat és felvegyék a bélyegét a homlokukra”? [Jel 14,9-10]

Apologéta: és az emberiség a végső útra lép, a géppé válás irányában. Ahelyett, hogy Istent keresné és Istenhez tartana, inkább távolodik tőle, és közeledik a sátánhoz. Azt hiszi, hogy technológiája mindenre megoldás, de szembesülni-e kell majd a végső elszámoláskor, hogy ő csak egy senki - bár Isten képmására - teremtett lény. Ráadásul bűneinek száma számos.