"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. március 5., szerda

Kiket ne köszöntsenek a keresztények? - I. rész

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." [Jn 8,44]

A legtöbb vallási vezető tudatában van annak, hogy ha követőik valaha is megtudnák az igazságot, lerázhatnák a szolgaság igáját, amelyet rájuk erőltettek, következésképpen ezek a vezetők igyekeznek minden lehetséges eszközzel eltitkolni az igazságot. Fő módszerük az, hogy igyekeznek elszigetelni “áldozataikat” oly módon, hogy a lehető legtávolabb tartsák őket azoktól a korábbi híveiktől, akik már rájöttek a Szervezet csalásaira és képesek ezért arra, hogy leleplezzék azokat mások előtt is.


Félelem az igazságtól


Itt mi az “Őrtorony” vallási szervezetére utalunk. Noha ennek vezetése teljesen tudatában van annak, hogy az általuk tanított hitnézetek és dogmák hamisak, ennek ellenére folytatják azok terjesztését és valójában terrorizálják és elszigetelik mindazon hívőiket, akik kétségbe vonják ezeket a bizonyítottan hamis hitnézeteket. Minthogy a “Szervezeten kívül levő” emberek általában nincsenek tudatában annak, hol van annak sebezhető Achilles-sarka, a Szervezet inkább azoktól tart, akik azért pártolnak el tőlük, mert rájöttek csalásaira és megismerték hazugságait, így képesek leleplezni őket és bemutatni a csalásokat leleplező bizonyítékokat másoknak.

Azon erőteljes törekvése kapcsán, hogy elkerülje ezt a leleplezést, az Őrtorony-szervezet megalkotta  a Szentírás egy újabb félremagyarázatát azzal a céllal, hogy rávegye követőit arra, hogy ne érintkezzenek azokkal, akik elhagyták a Szervezetet, és akiket “hitehagyottaknak” bélyegeznek meg.

Ebben a tanulmányban fel fogjuk tárni, hogyan szedi rá az Őrtorony-szervezet saját tagjait, azzal a céllal, hogy meggyőzze őket, soha ne beszéljenek “kiközösítettekkel”, avagy más szóval azokkal, akik megszüntették tagsági viszonyukat.

Fentieket oly módon fogjuk megtenni, hogy megmutatjuk, hogyan forgatta ki a Szervezet János 2. levelének 10-11. verseit.

Ez a legfontosabb Biblia-idézet, amit annak alátámasztására használnak fel, hogy követőik ne beszéljenek a Szervezettől eltávozott “hitehagyottakkal”.

Mihelyst egy tanítvány rájön az itt elkövetett csalásra, további tájékoztatást tud kapni azoktól az emberektől, akik már elhagyták a szervezetet és további ismereteket szerezhet annak különböző egyéb trükkjeiről, anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy ezzel bűnt követ el.

A Szent Biblia nyolcszoros félremagyarázása


János második levelének az a része, nevezetesen a 10.-11. versek, amit az Őrtorony kiforgatott, a következőket írja:

“Ha valaki hozzátok jön, és nem ezt a tanítást hozza magával, ne fogadjátok be őt házatokba, örömkívánással se köszöntsétek [„örömet kívánjatok” neki, szó szerint: “Örvendj” vagy “Üdvözlégy!”]. Mert aki ezt mondja neki: örömöt kívánok, az közösséget vállal annak gonosz tetteivel.” (Ld. Vida, Csia)

“Látjátok? (mondja az Őrtorony a híveinek) A Szent Biblia azt mondja, hogy amikor találkozol egy kiközösített egyháztaggal, egy hitehagyottal, aki nem vallja a szervezet által tanított dolgokat, még csak ne is köszöntsd, hát mennyivel inkább ne figyelj arra, amikor hitehagyott nézeteit részletezi. És ha valaki ezt teszi és beszél vele, akkor részese lesz ördögi munkálkodásának, ezért őt is ki kell közösítenünk.”

A figyelmes olvasó természetesen észre fogja venni, hogy ez a bibliai rész semmi olyat nem mond, amit az Őrtorony felhasználhatna azon célkitűzése érdekében, hogy elrejtse az igazságot.

Vizsgáljuk meg ezeket a bibliaverseket nagyon gondosan, hogy megérthessük a csalás lényegét.

1. Ezek a versek sehol sem tartalmazzák a “kiközösített” szót.

János egyértelműen azt mondja: “Ha valaki hozzátok jön, és nem ezt a tanítást hozza magával”. Nem helyénvaló tehát ezeket a szavakat kizárólag az Őrtorony szervezet kiközösített tagjaira korlátozottan alkalmazni.

Ha az Őrtorony még szigorúbban akarná betartatni ezeket a szavakat, akkor tagjainak megtiltaná a beszélgetést mindenkivel, aki valami másban hisz, mint a szervezet tantételei.

Nyilvánvaló, hogy ez nem lenne előnyös, mivel az Őrtorony így nem tudná elküldeni követőit, hogy olyanok ajtóin kopogtassanak, akik számára ismeretlen ez a szervezet.

2. /Ezek a versek sehol sem említik “az Őrtorony tanítását”.

A 9. verssel összhangban, ez egyedül “Krisztus tanítására” vonatkozik.

Tekintettel arra, hogy a Krisztus tanítása mindig igaz és az igazság soha sem változik, ez nem vonatkozhat az Őrtorony folytonosan változó dogmáira. Ezen kívül, az összes vallás azt állítja, hogy az igazság birtokosa, így, az Őrtorony logikája alapján a vallások követői soha sem üdvözölhetnének hitetleneket az ajtajukban, de még az Őrtorony követőit sem, hiszen egyikük sem azt a változatlan tanítást viszi magával, amely a Krisztusé.

3./ A versek azt írják, “... Ha valaki hozzátok jön” és nem azt, hogy “... valaki, akivel véletlenül találkozol az utcán”.

Ebből következik, hogy az Őrtorony szervezetnek nincs igaza, amikor követőinek megparancsolja, hogy semmilyen körülmények között nem beszélhetnek a kiközösített tagjaikkal. Ez azt jelentené, hogy ez a személy - akit tilos köszönteniük - más, Krisztusétól eltérő tanításnak a hordozója.Senki sem ismerheti egy másik személy tanítását, amíg nem hallott tőle valamit.

Ez nyilvánvaló a 7. versben, amely az általunk vizsgált verseket megelőzi: “Mert sok csaló fellépett a világban, aki nem vallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el. Az ilyen csaló és antikrisztus.” (Csia)

Forrás: jahovatanui.blog.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Folytatása következik >>>