"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. március 31., hétfő

A katolikus kötelessége a választásokon [+video]

Ezen a héten nem fogok posztokat felrakni azon egyszerű okból, mert a mai napi szentencia olyan súllyal bír a választás hetében, hogy ajánlom minden kedves látogatónak, hogy nap mint olvassa el és értelmezze újra. XII. Piusz pápa dekrétumát, melyben eligazítást ad a hívő és gyakorló katolikusoknak.

A 2014-ES ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOK ELÉ

"Azok a hívő keresztények, akik a kommunisták materialista vagy keresztényellenes tanítását vallják, főleg, ha védelmezik és propagálják, ezen tény alapján a katolikus hit aposztatáinak minősülnek, az Apostoli Szentszék hatályába tartozó kiközösítés alá esnek, és nem járulhatnak a szentségekhez (DH 3865). ... Amikor a nép képviselőit választják, katolikus polgároknak NEM MEGENGEDETT olyan pártokra vagy jelöltekre adni a szavazatukat, akik még ha nem is hangoztatnak a katolikus tanítással ellentétes elveket, (…), de mégis társulnak a kommunistákkal és [közvetlenül vagy közvetve] támogatják őket cselekedeteikkel (DH 3930)."

Forrás magyarul: eucharisztikuskongresszus.hu


A dekrétum latinul:
3865 Qu.: 1. Utrum licitum sit, partibus communistarum nomen dare vel eisdem favorem praestare (cf. DS 3930). 2. Utrum licitum sit edere, propagare vel legere libros, periodica diaria vel folia, quae doctrinae vel actioni communistarum patrocinantur, vel in eis scribere; 3. Utrum christifideles, qui actus, de quibus in n.1 et 2, scienter et libere posuerint, ad sacramenta admitti possint 4. Utrum christifideles, qui communistarum doctrinam materialisticam et antichristianam profitentur, et in primis qui eam defendunt vel propagant, ipso facto, tamquam apostatae a fide catholica, incurrant in excommunicationem speciali modo Sedi Apostolicae reservatam. Resp (cfirm a S. P'ce 30 juin): Ad 1. Negative: Communismus enim est materialisticus et antichristianus; communistarum autem duces, etsi verbis quandoque profitentur se religionem non oppugnare, re tamen, sive doctrina sive actione, Deo veraeque religioni et Ecclesiae Christi sese infensos esse ostendunt. Ad 2. Negative: Prohibentur enim ipso iure (cf. CdIC 1399). Ad 3. Negative, secundum ordinaria principia de sacrarnentis denegandis iis, qui non sunt dispositi.
Ad 4. Affirmative.

Forrás latinul: http://catho.org/9.php?d=byv#dzj


Apologéta: Magyarországon meglátásom szerint összesen két olyan párt van, melyre azt lehet mondani, hogy keresztény. Az egyik valóban keresztény [a LOGO-jában is viseli a kettős keresztet], míg a másik csak nevében keresztény [egyébként is csak virtuálisan az], mert egy olyan párttal áll szövetségben [átjárható kettős pártagsággal stb.], melyre nem mondható, hogy magyar lenne, nem mondható, hogy nemzeti lenne, nem mondható, hogy jobb oldali lenne és leginkább nem mondható, hogy keresztény lenne. Arról nem beszélve, hogy olyan [házi] szektát emel történelmi egyházi rangja, aki maximum 1980 körül indult és semmi köze a kereszténységhez, csak a judaizmushoz. Igaz [virtuális] kommunikációjuk azt mutatja hogy a fentebbi állításaim hamisak, azaz ez a párt magyar, nemzeti, jobboldali és keresztény [hőn szeretett katolikus egyházunk papjainak többsége is a rájuk szavazásra fog buzdítani]. De tudjuk, a hazugság atyja is igazságnak és jóságnak álcázza a hazugságot. Szeretném mindenkinek az emlékezetébe vésni, hogy megváltónk és Urunk, Jézus volt az első RADIKÁLIS a történelemben amikor azt mondta tanítványainak [Mt 16,24]: "„Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye keresztjét és kövessen.", ami így folytatódik a [Mt 19,27-29] versben: "Akkor Péter vette át a szót: „Nézd, mi mindenünket elhagytuk, és követtünk téged. Mi lesz hát a jutalmunk?” Jézus így válaszolt: „Bizony mondom nektek, ti, akik követtetek, a megújuláskor, amikor az Emberfia dicsőséges trónjára ül, ti is ott ültök majd vele tizenkét trónon és ítélkezni fogtok Izrael tizenkét törzse fölött. Aki nevemért elhagyja otthonát, testvéreit, nővéreit, apját, anyját, feleségét, gyermekeit vagy a földjét, százannyit kap, s az örök élet lesz az öröksége.". Mi ez, ha nem gyökeres (radikális [latin: radix=gyökér]) változási igény a követők életében. Most már csak azt kell mindenkinek eldönteni, hogy akar-e Magyarország életében radikális változást. Netalán olyat, aki a LOGO-jában is kifejezi az apostoli hatalom iránti vágyát.