"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. február 17., hétfő

Beteg lelkű, sátánista állatok

A belgák. Korhatár nélkül engedélyezték az euthanáziát. A gyilkosságot. Még egy gyermek is kérheti, hogy gyilkolják meg. Kérdem én, hogy egy pl. 12 éves gyermek hol tud megfontolt döntést hozni a további életéről, vagy haláláról. Ahhoz kell egy fajta érettség és bölcsesség, amit sok ember még vénségére sem ér el. És akkor egy gyermek dönthet arról, hogy meg akar halni. Azokat kellene Isten ítélőszéke elő küldeni - de rögvest -, akik ezt lehetővé tették azzal, hogy megszavazták ezt a - világi - törvényt. A halálról való döntés lényege az - véleményem szerint -, hogy amit Isten ad, azt csak Isten veheti el. Ember nem. Az életet Isten adja, tehát csak Ő veheti el.


Többek között ezért nem támogatom a halálbüntetés visszaállítását sem. Mert ott is emberek akarnak dönteni mások életéről, még akkor is - ha látszólag száz százalékosan bizonyítható valakinek a bűnössége -, de mindig benne van a dologban a tévedés lehetősége.
Ez még akkor is igaz ha úgymond DNS bizonyíték alapján történik a bizonyítás, ugyanis a DNS bizonyítékot is oda lehet hamisítani a tetthelyre.
Most pedig álljon itt az eredeti cikk.
Apologéta

Belgium elfogadta a gyerekeutanáziát



A belga parlament elfogadta a gyerekeutanáziát – írja a BBC. A világon először korhatár nélkül vonatkozik a törvény a halálos beteg gyerekekre. 86-an szavaztak igennel, 44-en nemmel, 12-en tartózkodtak. „Gyilkosok!” – kiabálta be valaki a szavazás alatt a karzatról.

A törvényt a királynak is alá kell írnia, valószínűleg ez hamarosan megtörténik. Ezzel Belgium lesz az első ország a világon, ahol nincs korhatár az eutanáziában. Olyan gyermekek igényelhetik, akik halálos betegek, nagy fájdalmaik vannak és nincs elérhető kezelés a betegségükre.

A szomszédos Hollandiában 12 év fölött legális az eutanázia, szülői jóváhagyás is kell hozzá. Az orvos akkor teljesítheti a kérést, ha az önkéntes és jól megfontolt, a szenvedés elviselhetetlen, és a javulásra nincs remény.

Belgiumban az eutanázia 2002 óta legális a 18 év feletti halálos betegeknek. Az új törvény ellenzői szerint a gyerekek túl fiatalok egy ilyen döntés meghozatalához. A támogatók szerint a gyakorlatban nagyon kevés, döntően tizenéves gyereket fog érinteni a törvény.

A törvény szerint a kamaszok nem dönthetnek fontos gazdasági és érzelmi kérdésekről, de hirtelen eldönthetik, hogy valaki ölje meg őket” – nyilatkozta a brüsszeli érsek. A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a törvényt széles körben támogatják Belgiumban.

Forrás: index.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison