"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2014. január 8., szerda

Megszűntették a tridenti rítusú szentmise bemutatást a Santa Maria Maggiore Bazilikában

2014. január 4-én, azaz az első szombaton megszakadt egy 14 éves ünnepség. Eddig szokásban volt, hogy minden hónap első szombatján az ősi rítus szerint mutattak be szentmisét a Santa Maria Maggiore Bazilikában. A felfüggesztést a bazilika bíborosa Santos Abril y Castello hozta.

A fenti információ Chiesa e poszt Consiliotól származik, és bár nem erősíthető meg, hogy a döntés a bíborostól származik, de a tény megerősíti, hogy az előző szombaton 14 év óta első alkalommal maradt el a régi rítusú szentmise. A spanyol Santos Abril y Castello bíboros apostoli nuncius colt Argentínában 2000-2003 között és közeli barátjának tartják Bergoglionak, aki ebben az időben Buenos Aires érseke volt.

Az elmúlt években a Szeplőtelen Fogantatás ferences közössége segített a Bazilika szolgálatában, mert ezeken az első szombatokon tömegek ünnepeltek a mostani megszüntetésig.

Forrás: rorate-caeli.blogspot.com

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta: ez az esemény abba sorozatba tartozik, amely azt mutatja a hitéhez és az igaz katolikus tanításhoz ragaszkodónak, hogy Bergoglio lassan, de biztosan megsemmisíti elődje XVI. Benedek pápa ténykedéseinek a lényegét, hogy az ugyan be nem tiltott tridenti rítusú szentmise bemutatást "engedélyezte" a Summorum Pintificummal 2007. július 7-én. Azóta a nagyobb nyilvánosság ismerkedhetett meg újra a szentmise hagyományos módon bemutatott módjával, és mint a Szeplőtelen ferencesek esete is mutatja szaporodtak, szaporodtak, ahogyan Isten mondta a Teremtés könyvében az emberpárnak. A hírből is látszik, hogy a Santa Maria Maggiore-ba is tömegek jártak és ez az ami "szúrhatta" a szemét a vatikánban megtalálható modernistáknak.