"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. december 2., hétfő

Rész győzelem a sátán felett

"Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog." [Lev 18,22]

A sok szörnyűség mellett, amit a média hoz a nagyvilágvilágból, néha jó hírek is jönnek. Most úgy tűnik, hogy egy parciális területen csatát nyertünk mi keresztények (is), de semmiképpen se bízzuk el magunkat. Ez részleges győzelem és továbbiak nehezen, vagy egyáltalán nem várhatóak. Történt ugyanis, hogy az Európai Unióhoz frissen csatlakozott Horvátországban népi kezdeményezésre népszavazást tartottak a homokosok házasságáráról, mármint hogy házasodhatnak-e a buzik. Erről a szól a következő cikk.



A horvátországi népszavazáson többséget kapott a magát családvédőnek nevező mozgalom kezdeményezése. Így az alkotmányban is rögzíteni kell, hogy csak férfi és nő köthet házasságot. A miniszterelnök szerint a jobboldal ezután a kissebbségi jogokat próbálja majd népszavazással korlátozni.

Az állami választási bizottság (DIP) első, nem hivatalos eredményei szerint a horvátországi népszavazáson többséget kapott az úgynevezett családvédők kezdeményezése. A DIP a szavazatok 95,7 százalékának feldolgozásakor azt közölte, a melegházasságok tilalmát a szavazók 65,6 százaléka támogatta, míg 33,7 százalékuk nemmel szavazott, írja a Jutarnji list.

Ennek eredményeképpen az alkotmányban is rögzítik, hogy a házasság csak férfi és nő közössége lehet. Az alkotmánybíróság ugyanis úgy döntött, hogy a referendum eredménye kötelező érvényű lesz.

A részvétel alacsony, csupán 34,84 százalékos volt. A népszavazás ennek ellenére érvényes lesz, mert a horvát alkotmány jelenleg nem rendelkezik érvényességi küszöbről.

A kormány ellenezte a népszavazást, és arra buzdította a választókat, hogy utasítsák el az U ime obitelji mozgalom kezdeményezését. Zoran Milanovic kormányfő nemmel szavazaott, és homofóbnak nevezte a kezdeményezést. Milanovic a népszavazás napján közölte: a kormánykoalíció arra készül, hogy benyújtja az élettársi kapcsolatokról szóló törvényt. A jogszabály az egynemű élettársi közösségeket várhatóan minden tekintetben kiegyenlíti a heteroszexuális házasságokkal.

A horvát kormányfő szerint az alkotmányban kéne szabályozni a kérdéseket, amikről nem lehet népszavazást tartani.

Apologéta: tipikus zsibi, libi, sátáni javaslat. A demokrácia addig demokrácia, ameddig az én (mármint az ő) érdekeimet szolgálja. Ha a Te érdekedet szolgálja, akkor korlátozni kell, vagy betiltani. A következő ősrégi mondás jut az eszembe: "Ami a Tied az az enyém is, ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd." Gondolkodj el kedves olvasó, hogy mely népeknek szokása az erkölcsnek ez a megközelítése?

Milanovic attól tart, hogy a jobboldali ellenzék a melegellenes kezdeményezés sikere után népszavazással tiltaná be a cirill betűk használatát Vukovar város területén. A kisebbségi törvény szerint a szerbek Vukovarban használhatják a cirill betűs írást. A táblákat azonban a helyiek több alkalommal eltávolították, és azt követelik, törvénymódosítással akadályozzák meg kihelyezésüket.

Forrás: origo.hu

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Gratulálunk horvát barátainknak a kezdeményezéshez és a sikeres elutasításhoz!