"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. június 7., péntek

A katolikus "megújulás" gyümölcsei képekben - 1. rész

Páter Adolfo Huerta Aleman - a következő képen látható - arcára egy fekete dollár van festve tiltakozásul a kapitalizmus és pénzközpontű modern gazdaságirendszerrel szembeni tiltakozásul. A szobájában az Egyház ellenségének, a kommunista gerillaharc első számú veuezőjének Che Guevara-nak a posztere van kiakasztva a falra. A felszabadítás teológiájának - amit Bergoglio, az új pápánk is képvisel - fényében.


Fr. Adolfo Huerta Aleman
A katolikus hagyomány és protokoll szerint, a fehér zucchetto (fejfedő) a pápai méltóság jelképe. Mivel nincs földi hatalom ami fölötte állna, ezért a pápa célja, hogy a zucchettot csak Isten előtt vegye le.

Bergoglio és az Zuccetto-ja
Hálája kifejezéseként Bergoglio adott egy csókot Cristina Kirchnernek, aki Argentina elnöke. Ez egy helytelen gesztus volt Krisztus földi helytartója részéről. Még Cristina Kirchner is meglepetést mutatott a gesztus hatására, megjegyezve, hogy "Ez az első alkalom, hogy megcsókolta a pápa."


Kirchner és Bergoglio puszilkodik
Cristina Kirchnera a szabadkőművesek kézfogásával (első képen) köszön el a pápától (és a pápa tőle), amikor távozik a kihallgatásról a Szent Márta Házból.



Forrás: traditioninaction.org

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison