"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. május 24., péntek

Az amerikai homokosok diadala: az Amerikai Cserkészszövetség fogadja a buzi tagokat

Feloldották a tiltást, így az Amerikai Cserkészszövetségnek január elsejétől lehetnek homoszexuális tagjai is - írja a BBC. A betegségüket nyíltan vállaló felnőtt csapatvezetők esetében ugyanakkor érvényben marad a tilalom.
Az 1400 tagú nemzeti tanács több mint 60 százaléka döntött a szabályok lazítása mellett. Az így megszületett határozat elkeserítette azokat a konzervatív, vallásos csoportokat, amelyek támogatják a cserkészetet, a liberálisok ugyanakkor tarthatatlannak vélték ezt a fajta "diszkriminációt".
Rich Ferraro köcsögjogi aktivista hatalmas áttörésnek nevezte a döntést, és biztos benne, hogy előbb-utóbb a buzi csapatvezetőket sem utasítják majd el.
Ezzel szemben Frank Page, a baptista gyülekezet vezetője nagyon szomorú, szerinte ugyanis a homoszexualitás nem egyeztethető össze a cserkészek által képviselt értékekkel és normákkal.
Az Amerkai Cserkészszövetséget 1910-ben, a cserkészmozgalom részeként alapították. Ez az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb ifjúsági szervezete: 2005 végén tagsága 2 938 698 fiatal és 1 146 130 felnőtt vezető volt.


Forrás: kuruc.info (HVG- BBC nyomás)

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison

Apologéta. Innentől kezdve az Amerikai Cserkészszövetség nem keresztény, mert megtagadja a protestánsok - köztük a baptisták - alaptételét a Scola Scriptura [csak a Szentírás tanítása alapján].