"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2013. április 30., kedd

A brazil katolikus egyház példát mutat: kiközösítették a homoszexualitást népszerűsítő papot

A brazil katolikus egyház kiközösített egy papot, aki nem volt hajlandó visszavonni a ferde hajlamúakat támogató kijelentéseit. "Roberto Francisco Daniel atya többé nem celebrálhat misét, mert az egyház kiközösítette" - közölte a Sao Paulo állambeli Bauru egyházmegye, amely egyszersmind kezdeményezte a római Kúriánál a papi rendből való elbocsátását.

A 48 éves pap, akit a hívek csak Beto atyaként emlegettek, azzal vonta magára hittestvérei haragját, hogy az interneten - többek között a Youtube fájlmegosztóra feltöltött videofelvételen - arról beszélt: "nem helyes, ha az egyház különbséget tesz ember és ember között pusztán a nemi irányultság szerint". A papot eretnekséggel és a felszentelésekor tett eskü megszegésével vádolták.
Beto atya szerint a katolikus egyház képmutató, és szembe kellene néznie "az új realitásokkal". Elmondta, lehetetlenné vált számára, hogy "megélje az evangéliumot egy olyan intézményben, amelyben nem tisztelik a gondolat és a vélemény szabadságát".

Forrás: kuruc.info (MTI nyomán)

Kyrie Elesion, Kyrie Elesion, Kyrie Elesion

Apologéta: A fenti hírre csak azt lehet mondani, hogy nagyon helyes a kiközösítés. A homoszexualitást már az Ószövetséges is "utálatos" bűnnek nevezi, de Pál apostol is elítéli, mint Istennek nem tetsző cselekedetet a "Római levélben". Tehát az Újszövetség szerint is bűn. Márpedig a Szentírást Istentől sugalmazott könyv(ek)nek nevezzük és tartjuk, akkor nem lehet olyanokat mondani, hogy az "Egyháznak [Isten tanításával ellentétesen] szembe kell nézni a realitásokkal. Ez digitális kérdés: "vagy Isten tanítása szerint élünk és a mennybe jutunk, vagy tanítását elvetve élünk és akkor a pokolba, az örök kárhozatra." Nincs alternatíva, nincs harmadik út. Csak ez a kettő. Mindenkinek el kell döntenie, hogy melyiket választja. Még a papnak is. Őneki annyival több - különb - a döntése, ha a rossz utat választja, akkor sokkal nagyobb lesz a felelőssége a végső elszámoltatáskor és ebből kifolyólag a büntetése is sokkal nagyobb lesz.