"Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen benneteket bölcselkedéssel és hamis tanítással, ami emberi hagyományokon és világi elemeken alapszik, nem pedig Krisztuson." [Kol 2,8]

2012. december 28., péntek

Minden ötödik percben meghal egy keresztény...

Dúdor István:
Megtört kereszt
"2012-ben hite miatt 105 ezer keresztényt öltek meg. A világnak vannak országai, ahol misére vagy katekizmusra járni is életveszélyes. A legveszélyesebb térségek az iszlám fundamentalizmus országai, Nigéria, Szomália, Mali, Pakisztán és Egyiptom bizonyos vidékei. Továbbá a kommunista diktatúrák, élükön Észak-Koreával és az etnikai nacionalizmus uralta államok, ahol a nem az államvallást gyakorlók a nemzet ellenségeinek számítanak, mint az indiai Oriszában" - nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak Massimo Introvigne, a vallásszabadságot vizsgáló olasz megfigyelőközpont koordinátora, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselője.
Adatait a David Barett amerikai vallásszociológus által alapított kutatóközpont tanulmányaira alapozta. Introvigne hozzátette, hogy a 105 ezer áldozatból nem mindegyik halt mártírhalált, vagyis hitéért nem önként vállalta élete feláldozását, "de mindegyikük vallása miatt veszítette életét". "Van, ahol a keresztényeket fizikailag semmisítik meg, máshol az intolerancia, a jogi vagy a kulturális diszkrimináció célpontjai" - mondta.
Az utolsó áldozat szerdán a pakisztáni Beludzsisztánban halt meg. Egy fiatal keresztény lányt otthonában lőttek le a kutatóközpont adatai szerint.

"Az eset körülményei tisztázásra várnak, de Pakisztán, a szélsőséges iszlamisták fokozatos erősödésével párhuzamosan egyre veszélyesebb a nők számára, főleg ha keresztények is" - nyilatkozta a csütörtöki olasz sajtónak Riccardo Cervellera atya, az Asia News katolikus hírügynökség igazgatója. Cervellera emlékeztetett, hogy az utóbbi napokban Pakisztánban egy keresztényt élve megégettek a Korán feltételezett meggyalázása miatt, és lemészárolták egy gyermekbénulás elleni oltási kampány aktivistáit. Apologéta: "..és üldözni fognak titeket az én nevemért..." Ők már az ég és föld urának országába születtek jra, ők már a Dicsőséges Egyház tagjai a szentek között.

Forrás: www.nemenyi.net                          Kép: www.kortarsonline.hu

Apologéta: "...nevem követésért üldözni fognak benneteket [mondá Jézus a tanítványoknak]". A tanítványok pedig egy [János apostol] kivételével mindnyájan mártírhalált haltak Uruk nevének követéséért. Az Egyház tanítása szerint akik a hitükért halnak meg a rögtön ítéletet követően a Mennyországba jutnak és a Megdicsőült Egyház tagjai lesznek a szentek társaságában. Ők megszabadulnak a Tisztítótűztől  és Isten szinelátására jutnak.

Femen - Oroszország
Ha jobban belegondolunk a mai világ állapotába és a történésekbe, akkor kimondhatjuk, hogy visszatértünk a keresztényüldözés korába, amikor idegen isteneket kellett leborulva imádni, vagy élő embereket istenként (jó néhány római császárról el lehet mondani) imádni, a föld alatt (Róma - katakombák) kellett a szentmisét bemutatni, és akik nem törtek meg, nem adták fel hitüket azokat Rómában a Circus Maximusban az oroszlánok elé vetették kínhalált halni.

A dekadens, művelt, és felvilágosult Európa jó néhány országában engedélyezték a homokos, magyarul a buziházasságot (lásd a Párizsi tüntetéseket), betiltották a köztéri Karácsonyfa állítást (a Brüsszeli önkormányzat döntése), tilos a kereszt nyakláncon viselése a munkahelyeken (Anglia), némely cionista fiatalok kereszteket döntenek (Magyarország 2001 Mindenszentek, Budapest felvonulási tér), tiltakozás Isten nevének beemelése ellen az Alkotmányba (Magyar Alaptörvény vs. Európai [patkány] Bizottság), keresztdöntés és Székesegyház gyalázás (Oroszország - Pussy Riot feminista csürhe), és lehetne folytatni a sort.

Az egyetlen kérdés, hogy mikor nyitják meg az Internálótáborokat a keresztényeknek, hasonlóan a Magyarországi 1950-s évekhez (Recsk, Hortobágy stb...) és a Szovjetunióbeli Gulághoz. Egyetlen dolog vigasztal, hogy sok jó ember lesz [viszonylag] kis helyen összezárva. De az Amerikai Egyesült Államokból is olyan híreket hallani, hogy készülnek [az egyenlőre] lezárt átnevelő táborok, ahova majd az elégedetleneket lehet bezárni.

Kyrie Eleison,  Kyrie Eleison, Kyrie Eleison